Leasing

Flexleasing eller splitleasing
Fleksible leasingaftaler

De fleste kontakter oftest deres pengeinstitut, når køretøjet skal finansieres, men hvorfor det? Der kan være fordele i at sprede sine finansielle aktiviteter, så man stadig har lånemuligheder, banken er ofte ikke den billigste løsning, når det kommer til stykket.

Der kan være mange fordele ved at lease frem for at betale kontant og derved fastfryse en stor del af sin likviditet.

Flexleasing

 • Flexleasing gør det muligt at køre i en given periode med danske nummerplader, hvor man kun betaler registeringsafgift i de måneder man ønsker.
 • Flexleasing kan laves i alt fra 1-36 måneder, alt efter hvad man som leasingtager ønsker.
 • Flexleasing gør det muligt at skifte bil f.eks. har man nu mulighed for at have både en sommer og vinterbil eller måske en bedre helårsbil?
 • Flexleasing belaster ikke leasingtagerens likviditet i forhold til den normalt høje danske registeringsafgift.
 • Flexleasing kan laves til private samt virksomheder.

Splitleasing

 • Splitleasingmodellen gør det muligt at køre i firmabilen som privat person, uden den meget høje beskatning.
 • Virksomheden slipper for anskaffelsen af køretøj og stå alene med udgifterne.
 • Den ansatte får et køretøj både til privat og firmamæssig brug.
 • Den ansatte beskattes kun af den procentsats som personen bruger køretøjet privat.
 • Virksomheden skal ikke betale kilometerpenge til den ansatte.
 • Den ansatte betaler kun en forholdsmæssig del af samtlige udgifter til bilen. (Det gælder benzin, afgift og forsikring, selvrisiko samt reparationer m.m.

Forklaring

Leasing betyder overblik i din biløkonomi! Ingen uforudsete omkostninger.

At flexlease en bil svarer til, at du lejer bilen, og derfor har brugsretten i en aftalt periode. Du betaler en udbetaling (som når du får en bil finansieret på normal vis), og derefter månedlige ydelser i leasingkontraktens løbetid som typisk vil være 36 måneder. Ved indgåelse af leasingkontrakten beregnes en forventet restværdi på bilen efter de førnævnte 36 måneder. Ydelserne betaler derfor af på bilen over de 36 måneder, ned til denne beregnede restværdi – plus registreringsafgift for perioden. Når leasingperioden er udløbet leveres bilen retur til leasingudbyderen, og du kan lease en ny bil.

Af stor betydning for leasingydelsen er restværdien samt hvem der står for denne efter periodens udløb. Leasingydelsen kan springe meget mellem to leasingudbydere p.g.a. dette, og du skal derfor have fokus her. Restværdien betales straks ved leasingperiodens udløb, og foregår ved at bilen sælges – og er restværdien beregnet perfekt, så dækker salgsprisen beløbet. Forskel på salgspris og restværdi er beløbet, som skal finansieres i perioden af dig som leasingtager, og derfor betyder en højere restværdi en lavere ydelse. Beregnes restværdien for lavt, så giver det en højere månedlig ydelse. Normalt står leasingudbyderen for restværdien (med mindre andet aftales) – og leasingtager skal så ikke være usikker på om bilen efter leasingperiodens udløb kan omsættes til den beregnede restværdi.

Ved leasing betaler du kun registreringsafgift for den periode bilen er på plader (forholdsmæssige registreringsafgift), og satserne for registreringsafgiften er udelukkende bestemt fra SKATs side. Registreringsafgiften falder når bilen er mere end 36 måneder gammel, hvorfor disse biler er særdeles populære leasingmæssigt.

TIlladt kilometer forbrug samt evt. servicekontrakt er også typiske elementer i en leasingkontrakt. Restværdien er naturligvis afhængig af antal kørte kilometer – og det er derfor vigtigt, at holde øje med bilens kilometertal i forhold til de i leasingkontrakten aftalte antal årligt kørte kilometer.

Split- eller delleasing er ofte udsagn man hører i forbindelse med leasing. Begrebet dækker de tilfælde, hvor man kører mindre end 35% privat i bilen – resten er firmakørsel. Her skal du som privatperson kun betale, når du bruger bilen til privat kørsel. Du bliver ikke beskattet, når bilen fx. står stille på din bopæl, når du holder fri. Ved spiltleasing deles kontrakten i to dele, som svarer nøje til forbruget af bilen i h.h.v. privat og firmamæssigt brug, og alle udgifter deles i dette forhold. Splitleasing giver god mening, hvis den private kørsel i bilen ikke er så høj (typisk ved at familien allerede har en anden bil).

Ring og få et uforpligtende tilbud på disse spændende muligheder!